Trekker oppkjøpstilbudet

Avance Gas trekker nå sitt bud på Aurora LPG Holding.

Børs

Avance Gas trekker budet på alle aksjer i Aurora LPG Holding, opplyses det i en melding.Årsaken er at alle betingelsene i tilbudet ikke ble oppfylt innen firsten.Avance la inn budet 16. november, og tilbudsperioden utløp 16. desember.Oppgjøret i tilbudet var satt til 0,574 nye Avance-aksjer per Aurora LPG-aksje.Basert på Avances sluttkurs fredag 13. november på 104,5 kroner, var det impliserte vederlaget på 60 kroner per Aurora LPG-aksje. Tilbudet representerte ifølge meldingen en premie på 34,8 prosent.Dersom tilbudet hadde fått full aksept ønsket Avance å utstede 16.547.490 nye aksjer.Les også: Anbefaler ikke budetTvilte på aksept I etterkant av at budet ble lagt inn tvilte analytikere på at Avance Gas ville lykkes med sitt oppkjøps­tilbud, og flere mente prisen var for lav.Arctics shippinganalytiker, Erik Nikolai Stavseth, mente ifølge Dagens Næringsliv at prisen var for lav til at Avance ville klare å komme over en eierandel på 90 prosent.Han indikerte at tilbudet burde tilsvare en aksjekurs 64,70 per aksje, som betydde et bytteforhold på 0,619 Avance-aksje per Aurora-aksje.Avance kuttet for fem dager siden akseptkravet til 29 prosent, men heller ikke det hjalp.Les dagens melding her.