Tror på ytterligere fall i oljeprisen

Tekniske analytikere tror WTI-prisen kan falle til 32 dollar fatet.

en oljepumpe i Bahrain solnedgang .(AP Photo/Hasan Jamali, File)
Børs

- WTI-oljen vil forholde seg fundamentalt bearish, og dette burde trigge selgere til å tynge oljeprisen ytterligere, uttaler Lukman Otunuga, en analytiker i FXTM, ifølge MarketWatch.En kombinasjon av for mye tilbud og en avtagende etterspørsel kan bidra til at WTI-oljeprisen vil falle helt ned til 32,40 dollar fatet, sier analytikeren.Og han får støtte av analytikere i Barclays. De ser nemlig også for seg ytterligere fall.- Vi ser for oss fall til 32,48 dollar fatet, hvilket er det samme nivået som ble nådd intradag i desember 2008.20 dollar kan bli neste nivåWTI-oljen har i løpet av dagen blitt omsatt for under 34,50 dollar fatet, hvilket betyr at kun ytterligere 5-6 prosent vil sette oljeprisen lik det laveste nivået sett i etterkant av finanskrisen.Og skulle oljeprisen dukke videre under ventes det at 20 dollar fatet kan bli det nye nivået som skal testet.Brentoljeprisen har samtidig blitt tynget helt ned til 36 dollar fatet – hvilket betyr at den har krysset punktet som sist ble satt i juli 2004.Så langt i år har WTI-oljeprisen falt 32 prosent, mens Brentoljeprisen er ned hele 36 prosent.Nylig gjestet oljeanalytiker Torbjørn Kjus HegnarTV, hvor han ikke utelukket en oljepris på nærmere 20 dollar fatet.- Jeg har sagt gjennom høsten at vi ikke skal se 20 dollar, men at riskoen ikke neglisjerbar for at vi kommer dit. Kanskje, kall det, 15 prosent sjans for at det kan skje da, sa oljeanalytiker Torbjørn Kjus på HegnarTV.

Nyheter
Børs