Tungvekter får kjøpe svenskenes svar på Finn.no

Hemnet-aksjonærene godtar budet fra Schibsted.

Børs

Alle fire eksisterende aksjonærer i det svenske rubrikknettstedet for eiendom Hemnet har akseptert Schibsteds tilbud om å kjøpe selskapet, opplyses det i en melding.Avtalen verdsetter Hemnet til 1,5 milliarder svenske kroner, noe som er likt med det budet Schibsted ga i mai 2015."Fastighetsbyrån og Svensk Fastighetsförmedling selger alle sine aksjer til Schibsted (henholdsvis 34 og 16 prosent). Mäklarsamfundet selger 15 prosent til Schibsted og beholder 10 prosent. FMF (Fastighetsmäklarförbundet) selger 15 prosent og beholder 10 prosent. Dette innebærer at Schibsted vil eie 80 prosent av aksjene i Hemnet", heter det i meldingen.Avtalen er betinget av klarering av svenske konkurransemyndigheter (KKV), og Schibsted er optimistisk med tanke på mulighetene for å oppnå en klarering.Transaksjonen ventes å bli gjennomført i løpet av første halvår 2016.I løpet av årets ni første måneder hadde Hemnet driftsinntekter på 135 millioner svenske kroner og en EBITDA på 50 millioner svenske kroner.Les hele meldingen her.