Wall Street tar fart fra start

De amerikanske markedene følger oljen oppover.

Børsen i New York ved Wall Street - Foto: Øystein Schmidt
Børs

Julestemningen har kommet til Wall Street lille julaften, og markedene stiger fra start. Etter få minutter handel er Dow Jones opp 0,70 prosent til 17.538,47, S&P 500 legger på seg 0,60 prosent til 2.051,17, mens Nasdaq er opp 0,50 prosent til 5.026,28. Oljeprisen står i fokus, etter at tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag viste et overraskende fall.I skrivende stund stiger Brent-oljen med 2,16 prosent til 36,89 dollar fatet, mens WTI-oljen legger på seg 2,46 prosent til 37,03 dollar fatet.OPEC justerte dessuten i sin World Oil Outlook 2015-rapport opp den globale oljeetterpørselen de neste årene.OPEC venter at etterpørselen i 2016 vil bli på 94,1 millioner fat per dag, mot et anslag på 93,2 millioner fat per dag i fjorårets rapport.For 2017 er estimatet oppjustert fra 94,1 millioner fat til 95,0 millioner fat per dag. I 2020 venter OPEC at oljeetterspørselen vil være på 97,4 millioner fat per dag.Kjerne-PCETall fra USA onsdag viser at kjerne-PCE var opp 0,1 i november sammenlignet med oktober. På årsbasis var det en oppgang på 1,3 prosent.På forhånd var det ifølge Bloomberg News også ventet at kjerne-PCE skulle opp 0,1 prosent på månedsbasis, mens årsveksten var ventet til 1,3 prosent.Forrige måneds kjerne-PCE var helt flat.PCE-deflatoren steg med 0,4 prosent på årsbasis, også det som ventet. På månedsbasis var den uendret, mot en ventet oppgang på 0,1 prosent.Inntektene stegPrivate inntekter i USA steg 0,3 prosent fra oktober til november.Inntektene var ifølge vår makrokalender ventet opp 0,2 prosent.Inntektene i oktober ble ikke revidert fra en oppgang på 0,4 prosent.Flate ordreTall fra amerikanske myndigheter viser at ordreinngangen for varige goder i USA var uendret i november. Det var på forhånd ventet en nedgang på 0,6 prosent.Eksklusive transport falt ordreinngangen med 0,1 prosent. Her var det ventet uendrede tall.Tallene for oktober ble ikke revidert fra en oppgang på 2,9 prosent.

Nyheter
Børs