Anbefaler åtte aksjer

Nordea-strateg Erik Roland forteller om sine favorittaksjer på Oslo Børs.

Erik Roland. Foto: Finansavisen

- Vi legger bak oss nok en uke med betydelig fall på Oslo Børs og i internasjonale aksjemarkeder. Oslo Børs var blant de svakeste børsene globalt i uken som var, mye drevet av nok et kraftig fall i oljeprisen, som viser få tegn til å stabilisere seg, skriver Nordea i den siste ukerapporten.Les også: Myrseth: Finanskrisen er nå inne i sin tredje aktForrige uke falt Nordea-porteføljen 3,7 prosent mens hovedindeksen på Oslo børs opplevde en nedgang på 4,4 prosent.Bakkafrost var den eneste aksjen i porteføljen som kunne vise til en positiv avkastning (+1,3 prosent).Verst gikk det med Ocean Yield som falt hele 8,6 prosent.- Markedet frykter at nedturen i offshoresektoren og økt motpartsrisiko skal slå ut i kontraktsbrudd, lavere inntjening og utbytte, avslutter Nordea.Denne gang velger strategene å fortsette med samme portefølje som forrige uke.Ukeporteføljen består dermed av følgende aksjer:

  • YaraYara
  • Marine HarvestMarine Harvest
  • DNBDNB
  • BakkafrostBakkafrost
  • Protector ForsikringProtector Forsikring
  • HavfiskHavfisk
  • Ocean YieldOcean Yield
  • ZalarisZalaris