Bjellesau straffes på Wall Street etter tall

Goldman Sachs klarte ikke å levere varene etter enorm bot.

Tore Meek / SCANPIX

Goldman Sachs melder onsdag om et resultat på 765 millioner dollar, eller 1,27 dollar per aksje, i 4. kvartal.I samme kvartal i fjor fikk storbanken et resultat på 2,17 milliarder dollar, eller 4,38 dollar aksjen.Nettoinntektene falt fra 7,69 til 7,27 milliarder dollar.Hovedårsaken til det svake resultatet var at selskapet sist uke ble enige med blant annet det amerikanske justisdepartementet om å betale et forlik på fem milliarder dollar, skriver MarketWatch. Bakgrunnen for den enorme boten var bankens salg av boliglåns-støttede finansielle instrumenter i forkant av finanskrisenIfølge FactSet-konsensus var Goldman Sachs ventet å tjene 3,53 dollar per aksje av inntekter på 7,07 milliarder dollar. MarketWatch skriver imidlertid at mange analytikere ikke oppdaterte estimatene sine etter nyhetene om forliket med myndighetene.Aksjen faller 1,38 prosent til 154,65 dollar i førhandelen på Wall Street.Mer om tallene her.