- Børsen har falt overraskende lite

Professor i samfunnsøkonomi Hilde Bjørnland ved Handelshøyskolen BI er overrasket over at Børsen ikke har falt mer.

På spørmål fra DN om hvorfor Oslo Børs faller så kraftig, svarer BI-professor Hilde Bjørnland:- En ting er de globale driverne – nå går alle ned. Norge dras litt ekstra ned på grunn av olje, sier Bjørnland til avisen.- Jeg synes børsen har falt overraskende lite til nå, men tror investorene nå har fått øynene mer opp for oljenedturen i norsk økonomi generelt. Oljeprisen er nå langt under komfortsonen, og det kan gi store utslag.  BI-professoren tror markedet nærmer seg bunnen med mindre markedet får en skikkelig trøkk fra Kina.- Men vi skal ikke opp igjen dit vi var, sier Bjørnland til DN.- Det tar tid å tilpasse oss å få mindre gratis av olje og oppgangen blir tregere enn etter finanskrisen.