Børsen i Japan stupte

De fleste av børsene i Asia står i rødt torsdag morgen. Kina har imidlertid snudd solid opp.

AP Photo
Børs

Det er svært dårlig stemning på børsene i Asia torsdag morgen. Dermed har asiatiske aksjer falt åtte av de ni siste dagene.I Japan falt Nikkei 2,68 prosent, mens den bredere Topix-indeksen endte ned 2,46 prosent.Det skjer i kjølvannet av det bratte børsfallet på Wall Street onsdag kveld, hvor Dow Jones falt 2,21 prosent, S&P 500 falt 2,50 prosent og Nasdaq endte ned 3,41 prosent. Nedturen i USA kom som følge av en ny oljenedtur.Torsdag morgen omsettes Brent-oljen for lave 30,03 dollar fatet, mens WTI-oljen omsettes for 30,56 dollar fatet. Like etter kl. 02.30 i natt sto Nordsjø-oljen så lavt som i 29,70 dollar fatet.Ellers i Asia var det blandet torsdag. Børsene i Kina sto lenge i rødt, men Shanghai Composite er nå opp1,95 prosent og CSI 300-indeksen stiger 2,06 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,31 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 0,85 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 1,57 prosent, og Straits Times i Singapore faller tilbake 1,42 prosent.- Det negative sentimentet dominerer markedet. Fokuset skifter hver gang det kommer positive nyheter. Vi så for eksempel veldig gode handelstall fra Kina i går, men oppgangen var kortlivet ettersom fokuset skiftet over på råvarer. Det er vanskelig å være bull, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.

Nyheter
Børs