Dette må til for å stabilisere Kina-kaoset

Investeringsstrateg Enzio von Pfeil peker på Kinas pengepolitikk som en av årsakene til turbulensen vi nå opplever i verdensøkonomien.

Enzio von Pfeil i Private Capital Ltd. tror ikke på dystre spådommer om at tiden for global vekst er over. - Dette er ikke verdens ende, sier investeringsstrateg Enzio von Pfeil i Private Capital Ltd.  i et intervju med Bloomberg. Han tror ikke på dystre spådommer om at tiden for global vekst er over. von Pfeil peker på Kinas pengepolitikk som en av årsakene til turbulensen vi nå opplever i verdensøkonomien. Les også: Slik smugles milliardene illegalt ut av landetSammen med et panel fra Bloomberg diskuterer investeringsøkonomen hva som må til for å stabilisere det kaoset vi nå ser i det kinesiske markedet. (se video øverst i artikkelen)- Det vi ser i Kinas økonomi rettferdiggjør ikke den ekstreme pessimismen vi ser i markedene, mener Tom Orlik i Blooombergs analyseavdeling. Les også: - Hva er det sentralbanken i Kina vet som ikke vi vet?Han tror håpet til den kinesiske sentralbanken er trolig at markedet skal begynne å lytte til hva de sier, at de ikke skal foreta en dramatisk devaluering men er fornøyd med en stabil yuan på handelsvektet basis. - Jeg tror frykten er at den ekstreme pessimismen vi ser i markedene kan smitte over på tillits-tall fra bedrifter og forbrukere, og på forbruk, sier Orlik.