Får bot på nesten 50 milliarder kroner

Ikke engang Goldman Sachs klarer å lure seg unna justisdepartementet.

Goldman Sachs - Foto: Reuters
Børs

Goldman Sachs har kommet til enighet med amerikanske myndigheter og ulike statlige organer om å utbetale hele 5,1 milliarder dollar, tilsvarende 55 milliarder kroner, etter salg av boliglåns-støttede finansielle instrumenter i forkant av finanskrisen, skriver Financial Times.2,4 milliarder dollar skal betales til justisdepartementet og 875 millioner dollar til ulike statlige organer, mens de resterende 1,8 milliarder dollar går som kompensasjon til låntakere som ble satt i en vanskelig finansiell situasjon.Ifølge toppleder i Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, er meglerhuset glad for endelig å ha kommet til en enighet, til tross for at summen utgjør nesten hele overskudd i 4. kvartal 2015.Samtidig uttaler en analytiker i Autonomous Research at summen var en del høyere enn hva Goldman Sachs tidligere hadde estimert, men at det er positivt for meglerhuset å bli ferdig med det.Mange av de ledende finansinstitusjonene i USA og verden over har måttet grave dypt i lommene etter det aktoratet har vurdert som uetiske handlinger i forkant av finanskrisen.I november 2013 måtte blant annet JPMorgan ut med 13 milliarder dollar, mens Bank of America gravde frem hele 17 milliarder i 2014.Citigroup og Morgan Stanley har samtidig blitt enige om å godta bøter på henholdsvis 7 milliarder dollar og 2,6 milliarder dollar.

Nyheter
Børs