Fredriksen tar grep i Marine Harvest

Marine Harvest-datter skal nå kutte opp mot 100 stillinger.

Skipsreder John Fredriksen Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

John Fredriksens Marine Harvest vil nå restrukturere Marines Harvest Scotland Farming, opplyses det i en melding.Etter en gjennomgang av selskapet vil de kutte opp mot 100 stillinger for å gjøre selskapet mer effektivt og bærekraftig.Det opplyses at Scotland Farming vil komme med en egen melding senere i dag, og slaktevolumene for 2016 vil ikke bli påvirket av restruktureringsplanen.Slaktevolum Lakseselskapet melder også at det totale slaktevolumet var i 4. kvartal endte på 111.000 tonn.Ifølge SME Direkt og TDN Finans var det på forhånd ventet et slaktevolum på 115.000 tonn.Selskapet endte opp med et operasjonelt driftsresultat på cirka 850 millioner kroner, mot ventet 993 millioner kroner.Netto rentebærende gjeld ved utgangen av kvartalet var om lag 9,6 milliarder kroner, mot ventet 9,4 milliarder.Marin Harvests rapport for 4. kvartal vil bli publisert 17. februar kl. 06.30.Les hele meldingen her.