Frykt, nervøsitet og usikkerhet i aksjemarkedet

Det har vært en frisk start på 2016.

Etter nedturen i Asia i går var det nok en helrød dag på verdens aksjemarkeder i går. Europeiske børser falt med 2-3 prosent og Oslo Børs var ned nesten fem prosent.- Markedene preges av frykt, nervøsitet og usikkerhet, skriver Nordea i torsdagens morgenrapport.Les også: Myrseth: Finanskrisen er nå inne i sin tredje aktØkonomene mener det fortsatt ikke er nyheter om fundamentale forhold som trigger utviklingen. Selv om data som har kommet inn har vært litt blandet i det siste, har ikke utsiktene for verdensøkonomien endret seg materielt siden nyttår.En oljepris i fritt fall synes å være en viktig driver bak fallende aksjemarkeder. En stabilisering i oljeprisen kan dermed være nok til å skifte fokuset til andre forhold, avslutter Nordea.Torsdag morgen omsettes et fat Nordsjøolje for 27,65 dollar, ned 0,82 prosent.Hovedindeksen står nå i 525,28, opp 1,40 prosent.