Goldman Sachs går mot strømmen

Mens banker flest kutter i antall ansatte, velger Goldman Sachs å ekspandere betydelig.

AP Photo/Mark Lennihan

- Man kan alltid forvente at Goldman Sachs går til venstre når resten går til høyre, skriver Business Insider, og refererer til at denne gangen velger Goldman Sachs å ekspandere, mens resten enten står på stedet hvil eller nedskalerer.I kjølvannet av kvartalsrapporten som ble publisert onsdag uttalte nemlig bankens finansdirektør Harvey Schwartz at de økte antall ansatte med hele 2.800 personer, hvilket han karakteriserte som en «betydelige økning».For en storbank kan dette kanskje høres ut som små tall, men for en mer spisset bank som Goldman Sachs representerer dette tallet en økning på hele 8 prosent.Til sammenligning valgte Bank of America og Citigroup å kutte rundt 10.000 ansatte hver i 2015.Morgan Stanley, som oftest blir omtalt som Goldman Sachs’ nærmeste konkurrent, valgte samtidig å øke antall ansatte med kun 1 prosent til 56.218 ansatte.Fokuserer på teknolog Og dersom man ser dypere i hvor Goldman Sachs velger å satse virker det klart at de forbereder seg på digitaliseringstrenden man ser i industrien.Omtrent halvparten av de nye ansiktene kommer nemlig til å jobbe i back-office posisjoner, med betydelig fokus på teknologi og nye arbeidsoppgaver som tvinges frem i et mer krevende regulatorisk miljø.Blant annet satses det på dataingeniører, og banken har i tillegg investert i flere eksterne teknologiselskaper.- Vi tror dette vil gi oss et konkurransefortrinn. Så over tid vil dere se at vi kommer til å satse kontinuerlig på teknologi, uttalte Schwartz under kvartalspresentasjonen, ifølge nyhetsbyrået.For kun noen uker siden uttalte analyseselskapet Autonomous Research at de tror Goldman Sachs og JPMorgan vil komme bedre ut av kampen mot ny finansiell teknologi, og at det vil gi dem konkurransefortrinn.Dette fordi de to amerikanske storbankene har vært best på å implementere ny teknologi og vil være best i stand til å lære av nye aktører innenfor betalingsløsninger, blockchain og automatiserte investeringer.