Han satser på olje

Warren Buffett kjøper seg mer opp i et oljeselskap.

Børs

Til tross for at enkelte tror oljeprisen skal falle videre ned til 10 dollar fatet har Warren Buffetts’ Berkshire Hathaway besluttet å kjøpe seg mer opp i et oljeselskap.Ifølge oppdatert informasjon gjorde hans investeringsselskap for noen dager siden aksjekjøp for nesten 2 milliarder kroner i oljeselskapet Philips 66, skriver CNBC.Ser man på den betydelige summen Berkshire Hathaway la ned, kan det virke som at den aldrende alkymisten og hans team igjen tror det begynner å dukke opp interessante verdsettelser i oljeindustrien etter de betydelige prisfallene.Siden det eksisterer flere dagers forsinkelse fra aksjekjøpene blir gjort til de blir registrert, kan det samtidig hende Berkshire Hathaway har kjøpt ytterligere aksjer de siste dagene.Berkshire Hathaway eier allerede aksjer i selskapet for nesten 50 milliarder kroner.- Tror ikke på 10 dollarSamtidig som enkelte begynner å satse på at bunnen er nådd, rykker samtidig visestyrelederen for IHS ut og sier han ikke tror på noen oljepris på rundt 10 dollar fatet.Visestyrelederen og toppkommentatoren innen energi og geopolitikk, Dan Yergin, uttaler nemlig til samme nyhetsbyrå at verden må gå helt tom for plass til å lagre overkapasiteten av olje dersom oljeprisen skal ned til slike nivåer. Og ifølge IHS vil ikke det skje.Yergin påpeker samtidig at etterspørselen etter olje har økt dobbelt så mye i 2015 som i 2014, og at veksten i etterspørselen trolig vil bli nesten like sterk også i 2016.I morgentimene blir Brentoljen omsatt for 31,36 dollar fatet, opp 1,32 prosent.

Nyheter
Børs