Hun kan kutte bort 25 prosent av Yahoo

Kilder mener at Yahoo kan komme til å gi hele 25 prosent av de ansatte fyken om kort tid.

- Dere får ikke sparken denne uken. Kjennes det bedre nå?, skal Yahoo-sjefen Marissa Mayer ha uttalt under et informasjonsmøte for noen uker siden.Ifølge Marketwatch kom dette fra kilder innad i selskapet som ikke ønsket å bli navngitt i frykt for gjengjeldelse fra selskapet.- Hun sa at det ikke kom til å bli noen kutt – denne uken. Mange ansatte endte opp med å le av henne, uttalte en kilde innad i selskapet.En annen kilde uttalte samtidig at rykter om kutt er grunnen til dagens lave moral.«Stålkvinnen», som nylig returnerte etter å ha født tvillinger, kom med uttalelsene som et svar på et spørsmål under et internt møte 8. januar.Presset av aktivist-investorMens Marissa Mayer ikke nødvendigvis ønsker å kutte i staben, blir hun samtidig presset av aksjonærer. Nylig krevde blant annet hedgefondet Starboard Value at hun skal sparke hele 9.000 av de totalt 11.000 ansatte i selskapet.Mayer forbereder i disse dager en restrukturering av selskapet som ventes å bli presentert i kjølvannet av presentasjonen av kvartalstallen i neste uke.Nylig skrev også Business Insider at Yahoo kan komme til å sparke rundt 10 prosent av de ansatte.I etterkant har samtidig rykter spredd seg rundt i Silicon Valley om at det reelle tallet kan være nærmere 20-25 prosent.Yahoo-aksjen har falt hele 40 prosent det siste året, mens nedgangen siden nyttår har vært på 13,5 prosent.