Investorer puttet 400 mill. i medtech

Private investorer gikk inn med 400 millioner kroner i unge medtechselskaper i 2015, viser en ny oversikt.

lege sykehus.jpg

Helseteknologi løftes frem som en av sektorene Norge kan omstille seg til suksess i, men til nå har det vært langt mellom de store investeringene i norske oppstartsbedrifter, skriver DN.En foreløpig oversikt fra Oslo Medtech viser at private investeringer i tidligfasebedrifter innenfor medisinskteknisk teknologi var på rundt 400 millioner kroner i 2015.DNB International Healthcare åpnet ifjor kontorer ved Oslo Cancer Cluster, ved Radium­hospitalet i Oslo. Leder Terje Straume sier DNB Healthcare har fattet ordentlig interesse for helseindustrien de siste to årene.– Alle vet at olje og gass ikke er en fornybar ressurs. Vi trenger å utvikle nye vekstplattformer for Norge i fremtiden. Da er det ikke sikkert at de vil være råvare­baserte som det har vært til i dag. Alle snakker om at det må være kompetansebasert industri. Denne typen kompetanse, ingeniører, er ikke en spesielt kostbar ressurs i Norge sammenlignet med andre land. Der er vi faktisk på grensen til å ha et konkurransefortrinn, sier Straume.Kathrine Myhre, daglig leder i Oslo Medtech tror at incentivordninger for privat kapital, slik man har i oljebransjen i form av oljemyggordningen, vil kunne stimulere investorer til helsenæringen.– I lys av omstillingen i olje og gass, og lavere bankrenter, ser vi tendensen til at flere investorer er nysgjerrige på helseteknologi som investeringsområde, sier Myhre til avisen.