Kinesere ønsker å kjøpe teknologi fra Østfold

- Lisensinntekter i Kina er den store våte drømmen, innrømmer Lars Christian Dahle.

Etter fem reiser til Kina i 2015 har gründer Lars Christian Dahle fått en fot innenfor det kinesiske helsevesenet.Finansavisen kan fortelle at gründerbedriften Dignio har etablert et joint-venture med kinesiske Sino Fortune, som har byggetillatelse og finansiering til bygging av 3.000 omsorgsboliger. Selskapet skal levere velferdsteknologien til disse boligene.Les også: 73 år gamle Lars har tjent 500 millioner på én matbutikkSamtidig har Dignio landet en kontrakt som er et forprosjekt for et nytt sykehus i Tianjin, en by som er større enn London. Sykehuset er en del av Eco-City, som er en betegnelse på fremtidens bymodell.Dahle har samtaler med den øverste ledelsen av sykehuset. Ifølge Finansavisen ønsker de at det lille, norske selskapet med kontorer i Fredrikstad skal levere kjerneløsningen til rehabilitering av pasienter.- Lisensinntekter i Kina er den store våte drømmen, sier Dahle til Finansavisen.Markedet skulle være stort nok. Kina har i dag rundt 200 millioner mennesker som har passert 60 år. I løpet av de neste 20 årene er tallet ventet å være 400 millioner.Les også: Marte og faren tjente 100 millioner på å kjøpe 145 leiligheter i Hemsedal- Det er utrolig morsomt at Dignio har lykkes i Kina. Dette viser at norsk velferdsteknologi er i verdensklasse, sier Tarje Bjørgum, som er leder for områdene klima og helse i Abelia, til Finansavisen.For Bjørgum er imidlertid gjennombruddet en påminnelse om at utviklingen her hjemme går i sneglefart.- Det er trist at vi ikke har greid å skape et marked for norsk velferdsteknologi i Norge. Ingen land i verden bruker mer penger på helse- og omsorg pr. innbygger. Den norske velferdsteknologi-næringen dør i påvente at norske kommuner skal få tenkt seg om, avslutter Bjørgum.