- Kronen er voldsomt undervurdert

Oljeprisen fortsetter å legge press på kronen. DNB Markets tror den vil holde seg svak.

Etter å ha vært opp tidligere i dag, peker Brent-oljen nå nedover i mandagens handel. Siste notering for mars-kontrakten er 28,89 dollar fatet, ned 0,2 prosent.Kronen styrket seg i begynnelsen av forrige uke, men svekket seg igjen da oljeprisen falt under 30 dollar fatet. Kronen er på vikende front også i mandagens handel, og EURNOK står i øyeblikket i 9,6756 - tilsvarende en svekkelse på over fire øre.- Det generelle inntrykket er likevel at kronen holder seg godt oppe, omstendighetene tatt i bektraktning, skriver valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets i en oppdatering.- Voldsomt undervurdertHan påpeker at utenlandske banker, til tross for den lavere oljeprisen, har nettokjøpt norske kroner den siste uken.- Vi venter at etterspørselen etter kroner begynner å ta seg opp. Kronen er fortsatt voldsomt undervurdert, til tross for svakere fundamentale forhold, og vil få støtte av stadig økende oljepriser, skriver Østnor videre.- Ringvirkningene av oljebremsen vil holde Norges Bank i modus for lettelser, og vi venter ytterligere to rentekutt, som vil tynge kronen og dempe noe av appresieringspresset, legger han til.DNB Markets venter at kronen holder seg svak fremover.Estimatene for EURNOK ligger på 9,60 om én måned, 9,20 om tre måneder og 8,90 om et år.