- Lavere oljepriser gir et løft for økonomien

Europeiske børser følger det siste fallet i råolje ned onsdag.

Mærsk Inspirer. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.

Men ifølge administrerende direktør i Maersk Group, Nils Andersen, er oljepriskollapsen en velsignelse for Europa, skriver CNBC.Andersen peker på at som nettoimportører av olje, nyter europeiske land godt av nedgangen for WTI- og Brent-futures til under 28 dollar fatet.- Lavere oljepris gir et løft for den europeiske økonomien. Økonomien i Europa vokser uten at man har gjort forferdelige mange strukturelle endringer i landenes økonomi. Så jeg tror det er mange skjulte fordeler med lave oljepriser, sier Andersen til CNBC.Tidligere i dag falt amerikansk lettolje, WTI, om lag 3,3 prosent til 27,50 dollar fatet. Det er det laveste nivået siden 2003. Mens USA og Irak har økt produksjonen, har Opec-landene opprettholdt produksjonen. I mellomtiden har veksten i etterspørselen av olje avtatt, hovedsakelig på grunn av oppbremsing i den kinesiske økonomien, skriver nettstedet.- I dag befinner vi oss midt i et tilbudssjokk i oljemarkedet; vi må se på hvordan vi kan få ned tilbudet, og vi trenger å se nærmere på hvordan en bedre økonomi kan gi økt forbruk, sier Andersen til CNBC.