Meglerhus kutter aksjen - tydelig svakt marked

Aksjen raser videre etter onsdagens bratte fall.

Ramform Titan. Foto: PGS.

Meglerhuset UBS kutter kursmålet i Petroleum Geo-Services (PGS) fra 22 kroner til 20 kroner.Det skjer etter onsdagens resultatoppdateringer fra PGS, hvor det kom frem at selskapet venter å rapportere en EBITDA på rundt 485 millioner dollar for hele året 2015.I fjerde kvartal var EBITDA på nær 120 millioner dollar, mens inntektene var på rundt 230 millioner dollar.Ifølge Reuters har konsensus for EBITDA i fjerde kvartal ligget på 102 millioner dollar.Selskapet tar nedskrivninger på 105 millioner dollar i forbindelse med multiklient-biblioteket og 170 millioner dollar i forbindelse med goodwill og immatrielle eiendeler.PGS venter nå at driftsresultatet faller med 47 prosent til 24 millioner dollar i 2015.Nedskrivningene av multiklientbiblioteket og goodwill PGS annonserte onsdag illustrer tydelig et forlenget svakt marked for leteaktivitet, mener UBS-analytikerne ifølge TDN Finans.UBS er ikke alene om å kutte PGS. JP Morgan tar ned sitt kursmål fra 29 kroner til 26 kroner. PGS falt onsdag med 7,81 prosent til 23,13 kroner. Torsdag ettermiddag faller aksjen med nye 7,18 prosent til 21,47 kroner.