Norge har tapt 525 milliarder på børsraset

Børsraset i 2016 har så langt kuttet Oljefondets verdi med 525 milliarder kroner.

borsen

Torsdag morgen viser Norges Bank Investment Managements egen telling over den løpende utviklingen av verdien av oljefondet at verdien er 6.964 milliarder kroner, skriver E24.Kommunikasjonsdirektør Thomas Sevang i Norges Bank Investment Management, som forvalter oljefondet, opplyser i en epost til avisen at telleverket var på sitt høyeste på ettermiddagen 30. desember da verdien var oppe i 7.489 milliarder kroner.Selv om fondet handler om langsiktig sparing av den norske oljeformuen, har fallet også noen kortsiktige effekter. For hver hundrede milliard som barberes vekk fra fondets totalverdi, så senkes også den summen som finansminister Siv Jensen (Frp) maksimalt kan bruke i oljepenger med fire milliarder kroner. (©NTB)