Oljepris: 14 dollar fatet

Grunnet oljeoverskuddet i markedet krakker prisen flere steder i verden.

Foto: Scanpix

Som vi omtalte mandag denne uken, gjør overfloden av olje i markedet gjør at prisene synker mot null flere steder i Nord-Amerika.I Canada handles den seige oljen fra tjæresandfeltene for under 14 dollar fatet. I Nord-Dakota har oljeprisen falt til et par dollar, skriver DN.Oljeprodusentene brenner penger når prisene er så lave. Bare i Canada kan det være snakk om 70 milliarder kroner i året, ifølge prognoser fra meglerhuset Peters & co. i Calgary.– Det har åpenbart en stor betydning for kanadisk økonomi. Nedturen påvirker oss alle, sier Sippy Chhina, styreleder for den ærverdige petroleumsklubben i Calgary, til avisen.Lave oljepriser får betydning for oljesektoren i landet.– Oljeselskapene rammes hardt. Belåningen og gjeldsgraden er mye høyere enn vi har sett tidligere, sier Chhina.Les også: Denne oljen er null verdt