Professor mener tiden er inne for å kjøpe aksjer

Mens mange storinvestorer taper penger på aksjefallet, er det gode nyheter for dem som vil inn på aksjemarkedet, mener økonomiprofessor.

borsen

«Nå kan du begynne å tenke på å kjøpe aksjer», skriver Ola Grytten, professor i økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole, i spalten Økonomi på søndag i Bergens Tidende.Ifølge historikeren ser det «aldeles ikke helsvart ut for norsk økonomi til tross for relativt svake konjunkturutsikter for de neste par år.»Med utgangspunkt i at han tror at renten kommer til å holdes lav, mener han at børs på sikt et «langt bedre investeringsalternativ enn rentebærende papirer.»«Det er neimen ikke så sikkert at investeringer i aksjer er det dummeste man kan gjøre i tiden fremover. Det betyr ikke at bunnen i aksjemarkedet er nådd, men det betyr at vi på sikt kan vente børsoppgang fra dagens lave nivåer», skriver Grytten. (©NTB)