Rigget for 50 prosent vekst

RCCL-sjef Richard Fain ønsker straks kineserne velkommen ombord i nok et cruiseskip.

Idag står det kinesiske cruisemarkedet for rundt ti prosent av RCCLs totale virksomhet. Fain venter vekst. Cruisegigantens mangeårige styreleder og CEO forteller at en økning fra fire til fem skip og en utvidet cruisesesong i Kina skal øke veksten i dette unge markedet med hele 50 prosent i 2016. - Det har ikke vært en slik industri [i Kina] før, men nå skaper vi en (...). Kineserne holder på å lære hvor flotte disse skipene er, sier Fein og legger til at de henvender seg til Kinas middelklasse. Morgan Stanley er mer usikker rundt utviklingen i Kina enn Fain synes å være. Av den grunn nedgraderte meglergiganten RCCL-aksjen kort etter nyttår. Morgan Stanley pekte da på at Kina idag er et lite marked for cruisegiganten, men at landet i fremtiden vil være viktig for selskapets inntektsvekst og utrulling av nye skip.Fain gleder seg også over den svake oljeprisen.- Oljeprisen er ikke like viktig for oss som for flyselskapene, men den er viktig. Å se på denne priskollapsen har vært vidunderlig, sier CEO Richard Fain i RCL.