Rubelen stuper videre

Spekulanter sender rubelen ned i kjelleren.

Rubelens historiske fall fortsetter torsdag.Den russiske valutaen var torsdag ettermiddag nede i 85,999 per dollar - tilsvarende et fall på 5,3 prosent, før den styrket seg litt igjen.Bloomberg viser til et intervju med sentralbanksjef Elvira Nabiullina onsdag om at rubelen nærmer seg «fundamentale nivåer», og at intervensjon ikke er aktuelt «med mindre finansiell stabilitet er i fare».Ifølge nyhetsbyrået handler spekulanter nå på kommentarene, som Commerzbank-analytiker Lutz Karpowitz mener er ensbetydende med et frontalangrep på valutaen.- Under ingen omstendigheter skal en sentralbank oppmuntre til spekulasjon ved å si at den ikke vil intervenere. Enhver intervensjon nå vil være et signal om at hele systemet er i fare. Noen ganger er det bedre for en sentralbanksjef ikke å si noe, sier han.President Vladimir Putins talsmann Dmitry Peskov sier ifølge Bloomberg at Kreml har tillit til at sentralbanken vil forhindre en rubelkollaps, et syn som deles av nestsjef for valutahandel Sergey Fishgoyt i Moskva-baserte Otkritie Bank.- Så langt ser vi ingen panikk. De store selgerne er spekulanter, både lokale og utenlandske, sier han til nyhetsbyrået.