Schlumberger-sjefen ser ingen tegn til rateoppgang

Schlumberger meldte etter stengetid på Wall Street i går om et justert resultat per aksje på 65 cent i 4. kvartal i fjor, ned fra 1,50 dollar per aksje i samme periode året før.Inntektene skrumpet kraftig inn, det vil si fra 12,64 til 7,74 milliarder dollar.Selskapet viser til en vedvarende nedgang i riggaktiviteten, prosjektutsettelser og -kansellering, samt andre problemer med utspring i de lavere oljeprisene.FactSet-konsenus lå ifølge Marketwatch på 63 cent per aksje i inntjening av inntekter på 7,77 milliarder dollar i kvartalet.Oljeservicegiganten gjorde i 4. kvartal en avsetning på 530 millioner dollar til utgifter relatert til en nedbemanning på 10.000 personer av en total arbeidsstokk på 95.000.Videre har styret godkjent et tilbakekjøpsprogram for egne aksjer på 10 milliarder dollar.- Med mindre enn 700 landrigger i USA - 68 prosent ned fra toppen i 2014, gir den massive overkapasiteten i markedet for landtjenester ingen signaler om en innhenting i prisene på kort til mellomlang sikt, sier styreformann og toppsjef Paal Kibsgaard i en kommentar.Schlumberger-aksjen steg 0,6 prosent til 61,45 dollar i ordinær handel på Wall Street torsdag, men la på seg nye 3,8 prosent til 63,35 dollar i etterhandelen.Les mer her.