Skyr børsen, venter på oljeprisoppgang

Leder Ottar Ertzeid i DNB Markets tror markedet for å hente ny egenkapital og børsintroduksjoner blir stille i første halvår.

Ottar Ertzeid. Foto: Finansavisen.

– Hvis oljeprisen passerer 50 dollar fatet, så vil vi se et markant positivt skifte i markedsforholdene, og jeg tror det skjer i andre halvår. Da vil aktørene i olje­markedet se på sammenhengen mellom tilbud og etterspørsel neste år, sier leder Ottar Ertzeid i DNB Markets til DN.Meglerhuset tror oljeprisen nærmer seg 60 dollar fatet ved utgangen av året.Ertzeid sier til avisen at han tror det gir gode muligheter for å hente egenkapital og obligasjonsgjeld til bedriftene, og flere børsnoteringer.Meglerhusene ber de fleste bedriftene vente med å utstede nye aksjer.– For øyeblikket kan markedet endre seg så fort at kursene som gjaldt for noen dager siden, ikke er realistisk lenger. Alle venter på at markedet roer seg, og blir mer forutsigbart, sier Ertzeid til DN.Han mener oljeprisen vil styre børsutviklingen fremover.– Vi så en positiv dreining hos investorene straks prisnivået passerte 30 dollar fatet mandag. Tirsdag ble en ny svak dag. En gradvis oppgang i oljeprisen vil gi mer positivt sentiment, sier Ertzeid.