Slik går det med børsene i Asia

Det er både opptur og nedtur på børsene i Asia mandag morgen.

AP Photo

Det er blandet stemning blant børsene i Asia mandag morgen.I Japan endte Nikkei ned 1,12 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,04 prosent. Hang Seng i Hong Kong synker 1,04 prosent.S&P/ASX 200-indeksen er ned 0,70 prosent, og Straits Times i Singapore faller 1,30 prosent.- Bekymringer rundt Kina, Fed og den globale veksten vil sannsynligvis være drivere for en fortsatt svakhet og volatilitet i aksjemarkedet. Forvent at volatiliteten vil forbli høy, sier sjef for investeringsstrategi i AMP Capital Investors i Sydney, Shane Oliver, til Bloomberg News.I Kina klatrer imidlertid Shanghai Composite 1,01 prosent, mens CSI 300 er opp 1,01 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea er opp marginale 0,06 prosent.Brent-oljen faller mandag morgen 1,76 prosent til 28,43 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,18 prosent til 30,03 dollar fatet. Natt til mandag var Nordsjøoljen for første gang siden november 2003 på det meste nede i lave 27,67 dollar fatet.