Soros: - Hard landing vil forverre situasjonen

Klar melding fra Davos.

AP Photo/Kevin Wolf

- En hard landing er praktisk talt uunngåelig. Jeg sitter ikke og venter på at det skal skje, jeg observerer det når vi sitter her nå, sier George Soros til Bloomberg under sitt besøk på World Economic Forum i Davos.Soros mener at Kina er på vei mot det som blir omtalt som en «hard landing» og at dette vil forverre deflasjonspresset i verden.Det vil støtte oppunder amerikanske statsobligasjoner, mens aksjemarkeder vil fortsette å falle, mener han.Den anerkjente investoren, som har bygd opp en personlig formue på hele 24 milliarder dollar, sier han satser store deler av sin formue på ytterligere nedgang for amerikanske aksjer. I tillegg tror han asiatiske valutaer og valutaer i oljeproduserende land vil svekkes ytterligere.Soros er også skeptisk til Kinas offisielle tall for den økonomiske veksten. Veksten i 4. kvartal bl nylig oppgitt å være på 6,8 prosent, mens Soros tror det reelle tallet er nærmere 3,5 prosent. Samtidig mener investoren at Federal Reserve gjorde en bommert i å heve renten i USA, og tror ikke den amerikanske sentralbanksjefen kommer til å heve den videre med det første.Soros har tidligere uttalte at det vi ser i disse dager er en gjentagelse av finanskrisen i 2008 .Tidligere i dag skrev Hegnar.no at investorer frykter for utviklingen i Kina og at de dermed trekker ut rekordhøye mengder kapital.