Statoil-kjøp blokkerer for konkurrenter

Nå blir det hvert fall ingen sammenslåing mellom Det norske og Lundin.

Børs

Statoil overrasket markedet torsdag med å kjøpe 11,9 prosent av Lundin Petroleum.Blant Statoil og Lundins konkurrenter stilles det spørsmål om kjøpet gjøres for å hindre at noen andre kjøper eller fusjonerer med Lundin og skaper en konkurrent til Statoil, skriver DN.Etter det avisen erfarer har Det norske, der Kjell Inge Røkkes Aker eier halvparten, tidligere snakket om muligheten for en sammenslåing med Lundin uten at dette har materialisert seg. – I bransjen snakker alle med alle. Dette har det vært snakket om, sier en kilde til DN.Ifølge avisen er vurderingen at nå har Statoil satt en effektiv stopper for en slik transaksjon, er vurderingen.– Ingen tror dette er en ren finansiell plassering. Statoil blokkerer for muligheten til å bygge en sterk konkurrent som kunne utgjort en reell konkurransetrussel, sier en kilde i et oljeselskap til DN.

Nyheter
Børs