Stensrud: - Det er voldsomt

Skagen-forvalter Kristoffer Stensrud varsler mer stabilitet etter store omskiftninger i Skagen Fondene.

skagen kon-tiki
Børs

Etter turbulens de siste årene varsler nå grunnlegger og eier Kristoffer Stensrud en bedring i Skagen Fondene. I høst ble det klart at både han og de to andre grunnleggerne fortsetter, skriver Dagens Næringsliv.- Nå har vi en løsning på eierskapsspørsmålet. Det gir oss stabilitet. Det er jo usikkerhet som er trusselen, sier Stensrud til avisen.I mange år kunne Skagen vise til en solid avkastning.- Absolutt avkastning ble for lav ifjor, og det er vi jo litt sure for. 2016 ser pussig nok bedre ut, forteller Stensrud, og viser til at Skagen Fondene nå opplever en betydelig valutagevinst, da investeringene i utlandet har relativt sett økt i verdi på grunn av fallende kronekurs.- Det er voldsomt. Vi har 96 prosent av investeringene våre utenfor Norge, så svak krone er bra for nominell avkastning i Norge, sier Stensrud, som er sikker på at Skagen igjen vil kunne levere en tosifret avkastning.

Nyheter
Næringsliv