Stensrud frykter inflasjon på 7 prosent i 2016

Aksjeforvalter Kristoffer Stensrud frykter et inflasjonssjokk i norsk økonomi. Han tror inflasjonen kan nå 5 til 7 prosent i løpet av noen måneder.

Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.
Børs

– Jeg er overrasket over at så få ser faren for en langt høyere inflasjon enn det Norges Bank legger til grunn. Vi tror det er en sannsynlighet for at inflasjonen i Norge vil nå 5 til 7 prosent i løpet av andre og tredje kvartal, sier Kristoffer Stensrud til Dagens Nærrigsliv.Han er en av veteranene i det norske forvalter­miljøet med over 30 års erfaring som analytiker og forvalter. Stensrud er en av gründerne av Stavanger-baserte Skagenfondene og har de siste årene hatt ansvaret for forvaltningen av aksjefondet Kon-Tiki.Det er det sterke fallet i den norske kronekursen, både målt mot euro og mot dollar, som får Stensrud til å frykte en høyere inflasjon enn ventet.– Vi kan få sterk inflasjon i en periode med stigende arbeidsledighet, sier han.Stensrud peker på at dagens situasjon er annerledes enn ved tidligere oljeprisfall.– Det vi ser nå, er at den norske kronen ikke bare har falt i forhold til dollar, men også kraftig i forhold til eksempelvis svenske kroner og euro, sier han.Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets sier de har forventninger om høy inflasjonsrate fremover, men de tror ikke den vil komme over 3 prosent.

Nyheter
Børs