Stort sett grønt i Asia

Stemningen er positiv etter kinesisk tallskred tirsdag morgen.

asia, shanghai, kina

De asiatiske markedene er stort sett positive tirsdag morgen, etter at Kina har lagt frem en rekke makrotall.Landet meldte blant annet på morgenkvisten om den laveste veksten på 25 år i fjor. 6,9 prosent vekst var imidlertid i tråd med forventningene, og myndighetenes mål om en vekst på rundt syv prosent i løpet av året.Ifølge sjefen for Kinas nasjonale statistikkbyrå, Wang Baoan, vil Kinas økonomi fortsette omtrent i samme spor framover.- Kinas økonomi vi stå overfor en lignende situasjon i 2016 som i 2015, sa han i forbindelse med framleggelsen av tallene og understreket at veksten vil være «stabil» i 2016.Det kinesiske statistikkbyrået slapp også en rekke andre nøkkeltall over økonomiutviklingen natt til tirsdag.Tallene viser at den kinesiske industriproduksjonen økte med 6,1 prosent i fjor, mens detaljhandelen hadde en vekst på 10,7 prosent.Investeringene i fast investert kapital – en viktig drivkraft i økonomien – økte med 10 prosent i løpet av året, lavere enn forventningene i markedet.Veksten i eiendomsinvesteringene falt med 1 prosent i 2015 sammenlignet med året før.Rødt i TokyoAv de viktigste indeksene, er det kun Nikkei 225 og Topix i Japan som faller. Indeksene er ned hhv. 0,19 prosent og 0,48 prosent.I Kina stiger Shanghai Composites med 2,35 prosent, mens CSI 300 legger på seg 2,16 prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 0,99 prosent, sør-koreanske Kospi legger på seg 0,50 prosent, og i Taiwan stiger Taiex med 0,47 prosent.Australske S&P/ASX 200 er opp 0,91 prosent, mens Singapores Staits Times legger på seg 0,19 prosent.Samleindeksen MSCI Asia APEC 50 er opp 1,37 prosent.