Strateger vraker sitt optimistiske syn på fremtiden

Tallknuserne i Morgan Stanley ser ikke like lyst på fremtiden som tidligere.

en oljepumpe i Bahrain solnedgang .(AP Photo/Hasan Jamali, File)

Strategene i Morgan Stanley nedgraderer sitt positive syn på energisektoren til nøytral.Ifølge TDN Finans innrømmer tallknuserne at oljeprisfallet har vært større enn ventet.- Visibiliteten rundt fremtidig oljeprisbane er ekstremt lav, og vi er bevisst på at mangelen på tilbudsdisiplin kan bli et langvarig fenomen. Gitt hvor oversolgt og uelsket sektoren er nå, har vi tatt ned den til nøytral i stedet for underweight, skriver Morgan Stanley.Torsdag omsettes et fat Nordsjøolje for 27,66 dollar, ned 0,79 prosent.Morgan Stanley-strategene foretrekker Total fremfor Statoil og Repsol.I skrivende stund omsettes Statoil for 98,95 kroner, opp 1,07 prosent. Siden nyttår har verdien på Statoil blitt redusert med utrolige 20,01 prosent.