Styggere oljepris - analysesjef venter nytt børsfall i Oslo

Det går mot en ny svak børsdag i kjølvannet av enda styggere oljepriser.

Netfnods Banks' analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,85 prosent i dag.«Oljeprisen er ned 4 % siden fredag ettermiddag, noe som vil prege Oslo Børs i dag. Oljeprisnedgangen kommer etter at Vestens sanksjoner ovenfor Iran ble avsluttet i helgen. Iran forventes å eksportere 500 000 fat olje ekstra til markedet. Vi kan for øvrig nevne at oljeprisnedgangen siden forrige topp i 2012, er nå på 77 %, samme prisfall (i prosent) som vi hadde under finanskrisen i 2008/09. Utvalgte hendelser i dag; Marked: USA stengt (Martin Luther King Day)», skriver Netfonds.Hvor går børsen videre?«Det er foreløpig ikke noe som tyder på at fallet stopper, men det kan være rom for en liten rekyl opp», het det i Søndagens aksjetips på Hegnar.no. Les hele den tekniske analysen herBrent-oljen faller mandag morgen 2,1 prosent til 28,32 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 2,0 prosent til 29,89 dollar fatet. Natt til mandag var Nordsjøoljen for første gang siden november 2003 på det meste nede i lave 27,67 dollar fatet.Da børsen stengte fredag var prisen 29,66 dollar fatetBlandet i AsiaDet er blandet stemning blant børsene i Asia mandag morgen.I Japan endte Nikkei ned 1,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen var ned 1,0 prosent. Hang Seng i Hong Kong synker 0,7 prosent.Straits Times i Singapore faller 1,30 prosent.- Bekymringer rundt Kina, Fed og den globale veksten vil sannsynligvis være drivere for en fortsatt svakhet og volatilitet i aksjemarkedet. Forvent at volatiliteten vil forbli høy, sier sjef for investeringsstrategi i AMP Capital Investors i Sydney, Shane Oliver, til Bloomberg News.I Kina klatrer imidlertid Shanghai Composite 0,4 prosent, mens CSI 300 er opp 0,4 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea tilnærmet uendret.Kraftig børsfall i USABørsene på Wall Street falt markert fredag.Dow Jones endte ned 2,39 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen sank 2,74 prosent. Brede S&P 500 falt 2,16 prosent.Fallet kom i kjølvannet av en kraftig nedtur på de kinesiske børsene, i tillegg til at oljeprisene fortsatte nedover.WTI-oljen var nede i 29,42 dollar fatet da børsene stengte i USA, noe som er det laveste siden 2003. Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaSolid nedtur på Oslo BørsOslo Børs svingte mellom pluss og minus i åpningshandelen fredag, men siden ble det verre. Ved 15-tiden var hovedindeksen helt nede i 527, noe som tilsvarer et fall på 2,7 prosent. Markedet hentet seg inn mot slutten, blant annet som følge av Statoil åpnet høyere i USA enn i Norge.Hovedindeksen endte på 535,64, ned 1,2 prosent, mens omsetningen var på 4,7 milliarder kroner.Dette skjer i dag:Makro:Japan: Industriproduksjon, novemberNorge: Auksjon statskasseveksler, kl. 10.00Annet:SSB: Salg av petroleumsprodukt, desember 2015, foreløpige tall, kl. 10.00SSB: Skatteregnskap, desember 2015, kl. 10.00SSB: Banker og kredittforetak, november 2015, kl. 10.00SSB: Veitrafikkulykker med personskade, desember 2015, foreløpige tall, kl. 10.00SSB: Byggekostnadsindeks for rørleggerarbeid i kontor- og forretningsbygg, desember 2015, kl. 10.00Det norske oljeselskap: KapitalmarkedsdagOPEC: Månedlig oljemarkedsrapportUSA: Markedene stengt i anledning «Martin Luther King Day»Kilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)