Svak optimisme på børsene i Asia

De viktigste børsene i Asia viste mild framgang ved åpning torsdag, dagen etter at verdens børser falt til det laveste nivået på to og et halvt år.

AP Photo

Nikkei-indeksen i Tokyo, som i går falt mer enn 20 prosent, gikk opp med 1,24 prosent ved åpning, til 16,614,80 poeng.I Hongkong var Hang Seng-indeksen opp med 1,02 prosent til 19.079,13, mens composite-indeksen i Shanghai gikk ned med 1,42 prosent til 2.934,39 prosent.Onsdagen var blodrød på børsene Asia, en utvikling som også ble fulgt i USA og Europa hvor flere av de viktigste indeksene falt med over 3 prosent.Den globale indeksen MSCI World stupte 3,4 prosent onsdag, en nedgang som kom i tillegg til 11,1 prosents nedgang siden nyttår. Dermed endte den på det laveste nivået på to og et halvt år.Verdens børser er blitt dratt nedover av de raskt dalende oljeprisene, og onsdag var amerikansk lettolje for levering i februar nede i 26,19 dollar fatet. (©NTB)