Tankmagnat spår oljepris på 19 dollar

- Jeg bommet med 8 cent i år, det skal ikke gjenta seg, sier Herbjørn Hansson.

Herbjørn Hansson. Foto: Finanavisen

Tankreder Herbjørn Hansson har god erfaring med "å tippe" oljeprisen.En industripolitisk oljekonferanse i Sandefjord med ca. 350 deltakere, som avholdes hvert år i januar, avsluttes tradisjonen tro med at man ser på hvordan det gikk med deltakernes "gjetninger" for oljeprisen et år frem i tid. Hansson forteller at det er en uhøytidelig greie, hvor alskens eksperter» deltar, med oljeministeren i spissen.  - I januar 2015 tippet jeg 28 dollar. Prisen i dag var 28,08 dollar, skriver tankreder Herbjørn Hansson i en epost.  Klok av skade går han hardt ut for januar 2017. Hansson tror oljeprisen skal ned i 19 dollar fatet.- 19,08 dollar. Jeg bommet med 8 cent i år, det skal ikke gjenta seg!