Tror aksje kan falle etter oppdatering

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets mener oppdateringen er noe svak.

Foto: Ivan Kverme/Finansavisen

- Markedsoppdateringen fra Marine Harvest for Q4 som ble sluppet i dag morges(hele rapporten kommer 17. februar) viser et driftsresultat på 850 millioner kroner, mot konsensus på 993 millioner kroner, og Nordeas estmater på 995 millioner kroner, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.Han peker på at avviket i hovedsak skyldes to forhold:- En engangskostnad relatert til nedskrivinger av prosessanlegget Rosythe i England, og at det totale slaktevolumet ble 4.000 tonn lavere enn guidet for 4. kvartal, ifølge analytikeren.Han peker dessuten på at nettogjelden var høyere enn Nordea Markets estimater, og mistenker at dette kan skyldes en negativ valutainnvirkning på gjeld i kvartalet- Marginene per region viser en EBIT som er bedre enn forventet i Norge og Canada, mens Chile er enda verre enn forventet. Englands EBIT påvirkes av engangskostnaden, som gir 5 kroner lavere EBIT per kilo, i tillegg til at marginen blir svekket av sterkt pund i kvartalet, kommenterer Giskeødegård.- Alt i alt, rapporten er noe svak når det kommer til marginer, og det er en risiko for en negativ aksjekursutvikling etter børsåpning i dag, kommenterer analytikeren.Nordea Markets har en kjøpsanbefaling på Marine Harvest med kursmål 135 kroner.