Tror Havfisk-aksjen skal stige kraftig

Havfisk står foran kraftig kursoppgang, tror meglerhus.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Havfisk-aksjen er ned rundt 12 prosent så langt i år, på nivå med fallet i hovedindeksen, mens sjømatsektoren generelt, på tross av fall også for disse aksjene, har vist en betydelig mer begrenset nedgang. Estimatene for fjerde kvartal kom ned etter at fangsten i kvartalet viste seg å ligge under konsensusforventningene, men DNB Markets venter at dette kun innebærer at volumet løftes inn i første kvartal  2016. «I tillegg har en større kinesisk kjøper av hvitfisk fått problemer, men gitt kjøperens produktmiks uten at dette etter vårt syn bør påvirke torskeprisene. Torskeprisene har vært stigende de siste månedene og vi har en kjøpsanbefaling på Havfisk med et kursmål på 35 kroner pr aksje», skriver meglerhuset.Havfisk er sist omsatt for 26 kroner, opp 4,8 prosent.  Den potensielle oppsiden er dermed på 35 prosent.