Tror Oslo Børs åpner opp

USA-børsene holdt stengt mandag. Det er stort sett grønt i Asia tirsdag.

Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 1,2 prosent i dag:- Veksttallene fra Kina kom inn som ventet i natt (6,8 % i Q4 og 6,9 % i 2015). Dette bidro til aksjeløft i Asia. Mange investorer fryktet svakere tall, derfor ble det oppgang på børsene i hele den asiatiske regionen. De amerikanske børsene åpner for øvrig opp igjen i dag etter å ha vært stengt i går. Råvareprisene, inkludert oljeprisen, er i tillegg opp fra i går ettermiddag. Mao. det ligger an til en god start på dagen for de europeiske investorene, heter det i en fersk oppdatering.Oljeprisen. Et fat brent-olje omsettes nå for 29,16 dollar, opp 2,14 prosent.Grønt i Asia. De asiatiske markedene er stort sett positive tirsdag morgen, etter at Kina har lagt frem en rekke makrotall.Landet meldte blant annet på morgenkvisten om den laveste veksten på 25 år i fjor. 6,9 prosent vekst var imidlertid i tråd med forventningene, og myndighetenes mål om en vekst på rundt syv prosent i løpet av året.Av de viktigste indeksene, er det kun Nikkei 225 og Topix i Japan som faller. Indeksene er ned hhv. 0,19 prosent og 0,48 prosent.I Kina stiger Shanghai Composites med 2,35 prosent, mens CSI 300 legger på seg 2,16 prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 0,99 prosent, sør-koreanske Kospi legger på seg 0,50 prosent, og i Taiwan stiger Taiex med 0,47 prosent.USA-børsene holdt stengt mandag grunnet Martin Luther King day.Nedgang i Oslo. Hovedindeksen på Oslo Børs falt mandag 1,34 prosent før den sluttet på 528,47 poeng. Det ble omsatt aksjer for tre milliarder kroner.I løpet av den siste uken har hovedindeksen falt 6,26 prosent mens Oslo Børs er ned hele 13,40 prosent hittil i år.Store selskaper som Hydro, Telenor og DNB falt henholdsvis 1,79 prosent, 1,11 prosent og 2,85 prosent. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag: Makro: Kina: Industriproduksjon desember Kina: Detaljhandel desember Kina: BNP 4. kv. Kina: Investeringer utenfor jordbruket desember Tyskland: KPI desember, kl. 08:00 ØMU: Driftsbalanse november, kl. 10:00 UK: KPI desember, kl. 10:30 UK: PPI desember, kl. 10:30 Tyskland: ZEW-indeks januar, kl. 11:00 USA: NAHB boligprisindeks januar, kl. 16:00 Annet: USA: API ukentlige oljelagertall, kl. 22:30 IEA: Månedlig oljemarkedsrapport Utenlandske: Bank of America, Morgan Stanley, Netflix Kilder: Oslo Børs og TDN Finans