Venter nye, enorme investeringskutt

Verdens oljeselskaper vil i år investere 2900 milliarder kroner mindre enn på topp i 2014.

Meglerhuset SEB nedjusterer i en fersk analyse på ny oljeselskapenes investeringer i år, skriver DN.Ifølge avisen har meglerhuset analysert 40 av de største oljeselskapene i verden. Rundt 275 milliarder dollar, eller rundt vel 2400 milliarder kroner, tror meglerhuset at selskapene vil investere i år.I august 2015 trodde meglerhuset at oljeselskapene ville kutte investeringene med 15 prosent sammenlignet med 2015. Nå regner meglerhuset med kutt på mellom 20 til 25 prosent.- Disse kuttene vi ser nå er større enn det vi trodde. I første rekke viser dette tydelig at oljeselskapene lemper problemene på leverandørindustrien og bruker investeringen som buffer mot fallende oljepris. I andre rekke kan man spørre seg hva det vil bety av verdens tilgang av verdens olje- og gassressurser, sier analytiker Harald Øyen i SEB til DN.