Vinneroppskriften til den «ukjente» milliardæren

Milliardær Bjørn Erik Borgen avslører suksessoppskriften.

Bjørn Erik Borgen (78) emigrerte til USA som 12-åring. Etter å ha fulgt den amerikanske drømmen er han blitt søkkrik.- Timing, flaks og hardt arbeid. Kanskje i en annen rekkefølge med hardt arbeid først, så timing og deretter flaks. Jeg er ikke sikker på rekken, men de er alle viktige i livet, sier Borgen i et VG-intervju mandag.Grunnlaget for rikdommen ble lagt i 1975, da investeringsselskapet Founders Funds ble kjøpt for 88.000 dollar i egenkapital og 1,1 millioner dollar i lån fra den lokale banken. I 1998 ble selskapet solgt for 275 millioner dollar.- Suksessoppskriften? Å stå ved strategien og teorien for investeringene gjennom oppgangs- og nedgangstider.Borgen har senere kjøpt seg inn i Kvitfjell og medfølgende Gudsbrandsgard Hotell.På slutten av 90-tallet kjøpte milliardæren Haraldsholmen i Blindleia for 9,6 millioner kroner. I 2006 var verdien mer enn femdoblet.- Vi kjøpte det ikke for å tjene masse penger. Det er et vakkert sted og skjedde ved en tilfeldighet. Kanskje det var ment å skje, sier Borgen til VG.Han sier han skal gi den tilbake, slik at den kan doneres bort igjen og hente inn mer penger.