Apple vil gjøre det umulig å hacke iPhone

Apples ingeniører jobber med ny sikkerhetsteknologi som vil gjøre det nærmest umulig for myndigheter å bryte seg inn låste iPhoner.

iphone, smarttelefon
Børs
Hvis teknologiselskapet lykkes i arbeidet, vil det bli svært vanskelig for politiet å låse opp telefonene – selv om de skulle vinne fram med rettslige krav av den typen FBI har fremmet i USA, skriver.I den pågående striden med FBI nekter Apple å låse opp telefonen til avdøde Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i desember.Saken har vakt sterke reaksjoner i USA, blant annet har presidentkandidat Donald Trump oppfordret til boikott av selskapet.I et intervju med onsdag sier Apple-sjef Tim Cook at han planlegger å snakke med president Barack Obama om saken.Han sier at den eneste måten å få informasjon ut av telefonene på, er om selskapet designer en programvare som han sammenligner med kreft.– Hvis en domstol ber oss om å skrive denne programvaren, tenk på hva annet de kan be oss om å skrive. Kanskje et operativsystem for overvåking, kanskje muligheten til at politimyndighetene kan skru på kameraet, sier Cook.