Hovedindeksen på Shanghai-børsen falt 4,4 prosent mandag formiddag. I Shenzhen gikk hovedindeksen ned 4,5 prosent.Et allerede negativt marked ble ytterligere svekket da den kinesiske sentralbanken kunngjorde sin nye vekslingskurs mellom dollar og yuan. 1 amerikansk dollar koster nå 6,5452 yuan, noe som innebærer en svekkelse på 0,17 prosent for den kinesiske valutaen. Det er den dårligste fastkursen siden 3. februar. Samtidig sier sentralbanksjefen at valutaen vil være stabil.– Med utgangspunkt i de underliggende verdiene, er det ikke noe som tyder på en varig nedgang, sier Zhou Xiaochuan.For å beholde kontrollen over valutaen og unngå store svingninger, tillater myndighetene bare bevegelser på inntil 2 prosent på hver side av den daglige fastkursen. Ellers i Asia er det bedre stemning.I Japan klatrer Nikkei 0,12 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,41 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller derimot 1,34 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,10 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,02 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,49 prosent.