Den meget omtalte investoren Carl Icahn har gått på et smertelig tap så langt i år.  Hans portefølje er nemlig ned hele 20 prosent, skriver MarketWatch.Samtidig har porteføljen til Warren Buffett holdt seg rett oppunder nullstreken i samme periode.Til sammenligning har S&P 500 falt litt over 5 prosent så langt i år. Med andre ord har Buffet slått børsen med rundt 5 prosent, mens Icahn har tapt med rundt 15 prosent.En slik sammenligning over kun to måneder er åpenbart ikke det samme som å si hvem som er dyktigst, men det er et godt eksempel på hvordan ulike strategier fungerer i ulike markeder.Mens Warren Buffett ofte holder sine posisjoner i lang tid, i trygge og etablerte selskaper, velger ofte Carl Icahn et kortere perspektiv hvor han samtidig ofte går aktivt inn og forsøker å overstyre selskapenes strategier.Blant selskapene som trakk på nedsiden for Buffett var American Express. Samtidig bidro forbrukerrelaterte selskaper som Wal-Mart og Procter & Gamble på oppsiden.For Icahn sin del ble porteføljen betydelig rammet av eksponering mot oljeselskaper og hans eget industrikonglomerat Icahn Enterprises. Kun ett av selskapene han har plassert mest penger i steg i perioden fra nyttår.