Torsdag morgen ble det kjent at Yara International fikk et resultat etter skatt på 480 millioner kroner i 4. kvartal 2015, mot 2.028 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 550 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 25.499 millioner kroner, sammenlignet med 25.990 millioner kroner i 4. kvartal 2014.Her var det ventet en omsetning på 24.785 millioner kroner.Konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara International innrømmer at selskapet sliter med å forstå logikken i Kina, der en rekke gjødselprodusenter produserer med tap.- Vi sliter med å forstå logikken i Kina, men vi tror det nok vil balansere seg på lengre sikt. De økonomiske lovene gjelder der også over tid, selv om vi har sett perioder der Kina fortsetter å produsere og sende gjødsel ut i markedet med tap, sier Holsether til TDN Finans.Han peker samtidig på at økt produksjon fra nye fabrikker i USA, Algerie, Saudi-Arabia, Iran og Egypt har bidratt til å tynge prisene i vinter.- Vi ser at markedet er tøft, og vi må drive vår bedrift med det som utgangspunkt og tilpasse både kost og produktivitet deretter, avslutter Holsether.