Den beste analytikerens ypperste aksjetips

Swedbanks Hans-Erik Jacobsen plukker to favoritter for 2016.

Børs

Kapital presenterer i sin siste utgave de beste aksjetipsene fra vinnerne av bladets store analytikerkåring.I kategorien «industri og materialer» var Hans-Erik Jacobsen i Swedbank vinneren.Yara og NorwegianHan plukker ut Yara og Norwegian som sine største favoritter for 2016.- Det viktigste argumentet for å kjøpe Yara er den lave prisingen. Basert på P/E (aksjekurs i forhold til inntjening per aksje) og P/B (aksjekurs i forhold til bokførte verdier per aksje) er aksjen nå nede på nivåer vi sjelden har sett. Frykten for kraftig reduksjon i inntjeningen er etter vår oppfatning mer enn diskontert inn i dagens kurs, sier han.Jacobsen bekymrer seg ikke for den høye gjeldsgraden i Norwegian, og viser overfor Kapital til forventninger om svært høy inntjening fremover.- Verdsettelsen er ikke lav, men forsvares gjennom en høy vekst, spesielt innenfor langdistanse, sier han.

hans-erik jacobsen
swedbank
yara
Norwegian
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse