Mandag. Investeringsstrateg Erik Fosland i Nordea mener en må helt tilbake til finans­krisen for å se like stor usikkerhet som det er på børsen nå, skriver Dagens Næringsliv.- Det er ekstreme og unormalt høye svingninger i markedene. Uten sammenligning forøvrig, må vi nesten tilbake til finanskrisen for å se noe lignende, sier han til avisen.- Hittil i år har børsen svingt mellom én og fire prosent nesten daglig. Det som ser riktig ut den ene dagen, kan være nesten totalforandret den andre dagen. Derfor er vi ikke så opptatt av de daglige svingningene, men løfter heller blikket litt ut i tid, sier Fosland.Aksjestrateg i DNB Markets, Kristian Tunaal, er ifølge avisen overrasket over den siste korreksjonen. Han tror den kan ha sammenheng med svakere enn ventet jobbtall fra USA fredag, og viser også til store svingninger i oljeprisen. Tidligere i år har børsuro blitt forklart med skuffende makrotall fra Kina.- Samtidig har det vært en uvanlig dårlig start på året, og vi mener at de underliggende faktorene ikke skulle tilsi dette, sier Tunaal.Ingen av de to ekspertene venter å se et mindre volatilt marked før de store svingningene i oljeprisen avtar, noe de ikke tror vil skje med det første.- Oljeprisen kommer til å svinge med uttalelser fra blant annet Opec og Russland. Frem til det skjer noe med tilbudssiden, vil oljeprisen fortsatt være svak, sier Fosland til DN.