Analytikerne er ifølge TDN Finans noe delt i tolkningen av Aker Solutions' kvartalsrapport.Selskapet meldte om en EBITDA på 182 millioner kroner i 4. kvartal, mens justert EBITDA ble 695 millioner kroner. Forventningen var på 540 millioner kroner.SEB slår fast at rapporten totalt sett var bra, og at Aker Solutions virker å være godt forberedt for et tøft marked. Ordreinngangen og lav kontraktsdekning for 2017 er hovedbekymringen.Pareto Securities trekker frem at styret foreslår at det ikke utbetales utbytte for 2015, noe meglerhuset mener burde trigge en negativ kursreaksjon fredag. DNB Markets peker på «en kollaps» i inntjeningen i 4, kvartal, samt at styret foreslår at det ikke betales utbytte for 2015.Handelsbanken Capital Markets viser til en sterk underliggende utvikling i 4. kvartal og at ordrereserven var som ventet. De ser ingen grunn til å øke 2017-estimatene.