Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 2,33 prosent i dag.Kraftig børsfall i KinaOljeprisen kraftig opp siden onsdagUSA snudde opp Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo Børs falt kraftigDette skjer i dagResultater per 4. kvartal:Utenlandske:Makro:Annet:
«Oljeprisen er opp over 5 % fra i går ettermiddag, dermed bør det være mulig for Oslo Børs å ta igjen mye av det tapte fra i går, da hovedindeksen falt hele 3 %. For oss er det ikke overraskende at oljeprisen er tilbake igjen på nivåene fra tirsdag, dagen før Saudis oljeminister hintet om at koordinerte produksjonskutt var uaktuelt. Poenget er at koordinerte produksjonstilpasninger, når nødvendig, er OPECs hovedmisjon, derfor vil det skje denne gangen også. Mao. vi mener Saudis Oljeminister bløffer. Utvalgte hendelser i dag; Makro: CPI (EU), Durable Goods (US), Jobless Claims (US). Resultater: SDRL», skriver Berntsen.Det er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen.I Kina faller Shanghai Composite hele 5,1 prosent, mens CSI 300 er ned 4,8 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 1,4 prosent.Det kinesiske børsfallet er ifølge Bloomberg News det største på en måned, og er ledet av teknologi- og småselskap-aksjer. Årsaken er ifølge nyhetsbyrået generell bekymring for økonomien og fremtidig inntjening.- Noen småselskaper har i det siste hatt god oppgang, som nå bidrar til at tradere trimmer sin beholdning og tar fortjeneste, sier investeringsdirektør i Jingxi Investment Management, Wang Zheng.- Sentimentet blir påvirket av likviditetsforhold som i det siste ser ut til å strammes til. Investorene er bekymret for at eiendomspolitikken i de største byene kan strammes etter altfor høye boligprisen, sier analytiker Chen Zhenyang i Northeast Securities til Bloomberg News.I Japan klatret derimot Nikkei 1,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen var opp 1,81 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,3 prosent. Straits Times i Singapore faller tilbake 0,3 prosent.Brent-oljen (april-kontrakten) faller 0,4 prosent til 34,28 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 0,6 prosent til 31,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 32,73 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Oljeprisen steg betydelig onsdag kveld, etter at ukestatistikk fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste at landets oljelagre steg med 3,5 millioner fat, noe som var litt over forventningene blant analytikere. Lagrene av bensin og andre raffinerte produkter ble imidlertid redusert.De amerikanske markedene snudde opp onsdag, etter å ha vært over en prosent i minus tidligere på dagen.Det skjedde etter at oljen snudde til pluss. WTI-oljen steg onsdag kveld 1,26 prosent til 32,27 dollar fatet, mens Brent-oljen endte opp 3,61 prosent til 34,47 dollar fatet.Dow Jones endte opp 0,32 prosent til 16.484,99, S&P 500 steg 0,44 prosent til 1.929,80, mens Nasdaq la på seg 0,87 prosent til 4.542,61.De norske aksjene gjorde det sterkt. Flere endte over 10 prosent høyere i USA enn i Norge.Onsdag ble nok en olje-tynget dag på Oslo Børs, og fallet forsterket seg gjennom dagen. Hovedindeksen endte til slutt ned 2,93 prosent til 545,34.Det betyr at ukeavkastningen er begrenset til 2,48 prosent og at nedturen så langt i år er på 10,64 prosent.Panoro Energy: Kl. 07.00, telefonkonferanse kl. 11.00Siem Offshore: Kl. 08.00, telefonkonferanse kl. 13.00Zalaris: Kl. 08.00, webcast kl. 09.00North Energy: Presentasjon i Felix Konferasesenter kl. 09.00Wentworth Resources: Telefonkoneranse kl. 14.00Seadrill: Telefonkonferanse kl. 18.00ByggmaQuesterreRem OffshoreWilsonApache, Air Lease Corporation, Technip, Repsol, Ensco, Gaslog, Premier OilTyskland: KPI, januar, kl. 08.00Sverige: Konjunkturbarometer, januar, kl. 09.00Spania: BNP, 4. kvartal, kl. 09.00Norge: Igangsattillatelser, januar, kl. 10.00Norge: Forventningsundersøkelse, 1. kvartal, kl. 10.00UK: BNP foreløpig, 4. kvartal, kl. 10.30ØMU: KPI, januar, kl. 11.00USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, per 20. februar, kl. 14.30USA: Ordre for varige goder foreløpig, januar, kl. 14.30USA: FHFA boligpriser, desember, kl. 15.00USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30